Schutting behandelen en impregneren

Schutting behandelen en impregneren

Schutting behandelen en impregneren

De beste bescherming die u een schutting kan geven, is door het te impregneren met Woodseal Pro. Deze formule biedt de ultieme bescherming voor houten schuttingen, 100% biologisch en milieuvriendelijk!

Woodseal Pro is unieke formule welke schuttingen impregneert met een transparante waterafstotende coating. Schutting geïmpregneerd met Woodseal Pro zijn onderhoudsvrij en de levensduur wordt met wel 3x verlengd. Woodseal voorkomt verwering, vuilaanslag en de groei van mos en algen.

Door de verduurzaming van uw schutting en het onderhoudsvrije resultaat, is impregneren esthetisch een aanwinst en zeer kosteneffectief!

Woodseal Pro impregneermiddel - hout algen mos en schimmelwerend

Voordelen van een schutting behandelen:

• 100% waterafstotend
• Volledig vuilwerend
• Mos- en algenwerend
• Voorkomt schimmels
• Verduurzaamd & slijtvast

Schuttingen impregneren met Woodseal Pro impregneermiddel

Houten schuttingen beschermen en verduurzamen

Woodseal Pro impregneermiddel - hout riet rotan impregneren voor na behandeling

Houten schuttingen zijn een mooie, rustieke aanvulling op huizen en tuinen. Echter, ze vereisen aandacht en onderhoud. Schuttingen zijn gevoelig voor verval als gevolg van vocht en organische aanslag. Water heeft de neiging het hout te doen barsten en houtrot te veroorzaken, daarbij doet dit afbreuk aan de structurele integriteit.

Het is noodzakelijk dat u een houten schutting impregneert en hiermee waterdicht maakt. Het zal dat de levensduur aanzienlijk verlengen, tot wel 3x. Een schutting impregneren doet u met een waterdichtende sealer zoals “Woodseal Pro – schutting impregneermiddel”.

Bestaande schutting impregneren

Woodseal Pro impregneermiddel - hout riet rotan waterdicht maken

De eerste stap in het beschermen van uw schutting is om te bepalen of het tijd is om de schutting opnieuw te impregneren. Het uitvoeren van de ‘splash-test’ zal u helpen beslissen.

Sproei water op een klein gedeelte van de schutting. Als het water snel geabsorbeerd wordt en het hout donkerder kleurt is het tijd om schutting te impregneren. Als het water als parels blijft liggen of eraf loopt, dan hoeft u het hout nog niet opnieuw te impregneren.

Nieuwe schutting impregneren

Woodseal Pro - steigerhout impregneermiddel - hout riet rotan waterafstotend waterdicht

Een nieuwe schutting impregneren dient altijd zo snel mogelijk te gebeuren. Hiermee wordt overbodig onderhoud en verwering voorkomen.

Bij het beschermen van uw schutting kan het type impregneermiddel dat u gebruikt dag en nacht verschil maken. Wilt u uw schutting met beits behandelen om zo een rustieke tint aan de schutting te geven? dan raden wij aan om de schutting eerst te impregneren met Woodseal. Beits beschermt uw hout maar slijt vele male sneller als de schutting niet geïmpregneerd is.

Schutting impregneren met Woodseal Pro – hout en schutting impregneermiddel

Woodseal hout en schutting impregneermiddel; is een op siliconaten basis gebaseerde formule welke met één applicatie oplossing biedt voor de lange termijn. Woodseal beschermt de schutting tegen water, extreme temperaturen maar ook de schadelijke effecten van ultraviolette straling. Woodseal overtreft “impregneermiddelen” op acrylbasis. Deze gaan namelijk na verloop van tijd schilferen en vergen regelmatig onderhoud.

Een houten schutting geïmpregneerd met Woodseal Pro kan overgeschilderd worden, waarna de aangebrachte decoratieve laag tevens tot 3x langer mee gaat.

Woodseal Pro – schutting impregneermiddel

woodseal impregneermiddel - hout toepassingen

Woodseal Pro is een unieke op nano-techniek gebaseerde formule. De kracht van deze formule is het dieper kunnen penetreren in het hout. Het beschermt het hout tot in de vezels én plaatst een hydrofobe (waterafstotende) coating op het hout.

Schuttingen behandelen en impregneren met Woodseal Pro, de ultieme bescherming van uw schutting.

Bekijk Woodseal Pro
Dit bericht is gepost in Hout. Bookmark de link.