Opstijgend vocht / optrekkend vocht

Opstijgend vocht oftewel optrekkend vocht is een van de meest voorkomende problemen in ons natte land. Het vocht kan flinke schade veroorzaken, lelijke plekken geven en zelfs gezondheidsrisico’s tot gevolg hebben.

Met Hydrablock Pro kunt u optrekkend vocht tegengaan. Met een simpele behandeling wordt uw vloer en muur permanent en 100% waterdicht. Optrekkend vocht krijgt geen enkele kans meer om door te dringen.

Bekijk Hydrablock Pro
vochtige muren

Voordelen van het behandelen van opstijgend vocht:

• 100% waterdicht

• Volledig vuilwerend

• Mos- en algenwerend

• Voorkomt schimmels

Hydrablock Pro impregneermiddel - beton waterdicht gasdicht

Opstijgend vocht / optrekkend vocht behandelen met Hydrablock Pro

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht ook wel optrekkend vocht genoemd, is vocht dat aanwezig is in de muren. Dit vocht komt door grondwater of water wat naast de muren aanwezig is en door het weefsel van de muur trekt. Het maakt niet uit of het baksteen, betonblokken of ander steen is, het vocht trekt erdoor en stijgt op.

Het water beweegt door de wand naar boven als gevolg van capillaire werking (wanneer water wordt aangezogen door een kleine opening zoals een buis of gat) via de kleine gaatjes in het baksteen, beton of natuursteen. Het water stijgt op en stopt op een hoogte waar de zwaartekracht de opwaartse kracht van de capillaire werking neutraliseert / opheft.

Optrekkend vocht bereikt gewoonlijk een maximale hoogte van 1.2 meter, maar de gevolgen van het vocht, zoals bijvoorbeeld zoutafzetting, kunnen hoger komen vanwege de aanwezigheid van wandbekleding welke geen lucht doorlaat, zoals vinyl behang, niet luchtdoorlatend pleisters en verven.

opstijgend vocht optrekkend vocht

Opstijgend vocht behandelen

Om het optrekkende vocht te behandelen is het belangrijk eerst de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen. In de meeste gevallen is het grondwater of omgevingswater, een probleem wat niet verholpen kan worden maar wel worden tegengegaan.

Middels Hydrablock Pro kunt u de muren en vloer beschermen tegen het vocht. Het product trekt tot wel 4cm diep de vloer of muur in en zorgt voor een ondoordringbare waterdichte barriere. Het water krijgt geen kans meer om door de muur heen te trekken. De werking is permanent en zorgt er tevens voor dat de muur of vloer wordt verhardt. De levensduur van het beton of steen wordt daardoor aanzienlijk verlengd.

Wacht niet langer en behandel en bescherm uw vloer en muren ook tegen opstijgend vocht.

Bestel Hydrablock Pro
Hydrablock Pro impregneermiddel - beton waterdicht gasdicht

Opstijgend vocht behandelen met Hydrablock Pro impregneermiddel

Hydrablock Pro heeft een unieke werking gebaseerd op nano techniek. Deze kleine deeltjes zorgen ervoor dat het een unieke penetratiediepte heeft, waardoor het tot 4cm diep in het beton werkzaam is.

Optrekkend vocht behandelen met Hydrablock Pro biedt de best mogelijke bescherming tegen dit probleem. Het product is volledig transparant, 100% biologisch en milieuvriendelijk.

Bestel Hydrablock Pro
Hydrablock Pro, beton impregneermiddel, steen impregneermiddel