Vochtproblemen

Vochtproblemen komen in vele vormen en mate van ernstigheid. De oorzaak van een vochtprobleem kan vaak door een kleine aanpassing verholpen worden. Maar de oorzaak kan ook door een fundamenteel probleem worden veroorzaakt. Wat voor vochtproblemen zijn er, waar komen ze door en hoe kunnen ze opgelost en voorkomen worden.

Vochtproblemen kunnen onschuldig zijn en makkelijk te verhelpen. Maar er zijn ook vochtproblemen welke de structuur van de woning kunnen aantasten. Ook kunnen de problemen welke vocht veroorzaken een bedreiging zijn voor uw gezondheid.

Het is daarom verstandig om een probleem, hoe klein ook, zo snel mogelijk te behandelen en te voorkomen.

Hieronder een opsomming van de meest voorkomende vochtproblemen met uitleg hoe deze behandeld en voorkomen kunnen worden.

opstijgend vocht optrekkend vocht
vochtige muren
condensatie in huis - vochtprobleem
Hydrablock Pro - opstijgend ocht - optrekkend vocht
Hydrastop Pro - doorslaand vocht behandelen voorkomen
kelder waterdicht maken impregneren
Woodseal Pro impregneermiddel - hout algen mos en schimmelwerend
Hydrastop Pro impregneermiddel - steen dakpannen algen en moswerend
condensatie in huis - vochtprobleem

Condensatie in huis

Condensatie in huis komt vrijwel overal voor. Een te hoge luchtvochtigheid, slechte ventilatie en isolatie – of een combinatie – zijn hier vaak de oorzaak van.

Condensatie veroorzaakt schadelijke schimmels en bacteriën, wat zorgt voor gezondheidsrisico’s. Vaak is een probleem met condens simpel op te lossen.

Lees meer
opstijgend vocht optrekkend vocht

Opstijgend vocht / optrekkend vocht

Opstijgend vocht wordt ook wel optrekkend vocht genoemd. Het is grondwater of water rondom het huis wat de muren intrekt. Het veroorzaakt kalk- en zoutafzetting, schimmels, lelijke plekken en muffe luchtjes. Opstijgend vocht kan zelfs structurele schade aan een huis veroorzaken.

Het behandelen van opstijgend vocht lijkt een onmogelijke klus, maar afhankelijk van de aard van het probleem is dit met het juiste middel permanent op te lossen.

Lees meer
vochtige muren

Vochtige muren

Vochtige muren is een probleem wat veel voorkomt. De oorzaak kan komen door een hoge luchtvochtigheid in combinatie met een slechte ventilatie. Een lekkage of probleem met optrekkend vocht kan ook de boosdoener zijn.

Vochtige muren kan schimmel veroorzaken wat gevaarlijke gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Het behandelen van vochtige muren is vaak simpel en snel op te lossen.

Lees meer