Hout impregneren voordelen

hout impregneren voordelen

Hout impregneren voordelen: Hout impregneren is de beste manier om je hout langdurig te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Onbehandeld hout is niet waterdicht en zal door weer, wind en regen vervallen. Hierdoor zal het hout al na enkele jaren splinteren en kromtrekken. De integriteit van hout loopt dan snel terug waardoor houtrot wordt bevorderd.

Hout impregneren voordelen - beschemt hout tegen algen mos schimmelSchimmel, algen en vuil

Als je hout niet impregneert dan wordt het al snel vies, door organische aanslag van algen en schimmels die op het hout gaan groeien. Hierdoor wordt het mooie hout al snel zwart door het dode organische materiaal.

Dus als je niet wil dat jouw hout snel veroudert, vies wordt en in verval raakt, dan is het belangrijk hout te impregneren.

Hout impregneren voordelen

Bescherming tot diep in en om de vezels

Hout impregneermiddelen op basis van nanotechnologie trekken door de micro moleculen diep in het hout en beschermen het hout van binnen én van buiten.

Waterdicht en Waterafstotend

Impregneren van hout maakt hout waterdicht en waterafstotend. Hierdoor kan water niet meer in het hout doordringen. Hierdoor blijft het natuurlijk verval van hout lang uitgesteld en blijft jouw hout langer mooi.

Bescherming tegen organische aanslag en vuil

Hout impregneren biedt bescherming tegen organische aanslag omdat er geen voedingsbodem meer is. Dus wordt je hout minder snel vies en is het makkelijk te reinigen.

Hout impregneren is zeer kosteneffectief

Geïmpregneerd hout heeft minder onderhoud nodig, je hoeft het minder vaak opnieuw te behandeld en uiteindelijk dus ook niet te vervangen. Hout impregneermiddelen bieden, zonder al teveel omkijken, acht tot twaalf jaar bescherming. De kosten voor het impregneren van hout liggen rond de 3 tot 4 Euro per vierkante meter.

Conclusie

Het impregneren van hout is een must om verval en houtrot tegen te gaan. Hout impregneren voordelen: prijs, onderhoud en de kosten per vierkante meter, maken hout impregneren de voordeligste manier om je hout te beschermen.

Hout impregneermiddel

Hout impregneren doe je met met Woodseal Pro allround hout impregneermiddel.
Bekijk Woodseal Pro in de webwinkel →

Dit bericht is gepost in Hout. Bookmark de link.

Hout impregneren voordelen

Hout impregneren voordelen: Hout impregneren is de beste manier om je hout langdurig te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Onbehandeld hout is niet waterdicht en zal door weer, wind en regen vervallen. Hierdoor zal het hout al na enkele jaren splinteren en kromtrekken. De integriteit van hout loopt dan snel terug waardoor houtrot wordt bevorderd. (meer…)

Dit bericht is gepost in Hout. Bookmark de link.